Posted by on 11 October 2015

http://www.hulpkaravaangriekenland.nl/

Haarlem, woensdag 30 september 2015 – De Hulpkaravaan naar Griekenland heeft sinds 29 augustus 2015 al 400 vrijwilligers aan zich gebonden maar kan nog wel een steuntje in de rug gebruiken. Dagelijks worden op 70 locaties in Nederland (en België) zoveel mogelijk bruikbare goederen verzameld en gesorteerd voor vluchtelingen in Griekenland. Het aantal aangeboden hulpgoederen is overdonderend, toch is er nog grote vraag naar helpende handen en giften want de missie is nog niet helemaal compleet. Morgen, op donderdag 1 oktober stopt het inzamelen en bereidt de karavaan zich voor om letterlijk in beweging te komen. De eerste reis staat gepland op zaterdag 17 oktober aanstaande. Hiervoor is echter nog een aantal essentiële zaken nodig zodat in volle vaart aan de reis naar Griekenland kan worden begonnen, aldus de organisatie Stichting Hulpkaravaan.

Bekijk de documentaire “Europe or die” ( VICE ): https://www.youtube.com/watch?v=Tj3AkgVqiF4

Social impact

In het hele land is ingehaakt op het initiatief dat veel navolging krijgt op social media. Zo zijn onder anderen studententeams, kleuterklassen en artiesten activiteiten aan het ontplooien en geven experts ruimhartige gratis adviezen over logistiek en hulpgoederentransport. Ook de Nederlandse retailers hebben hier wel bij gevaren, door de grote voorraad aan producten die speciaal zijn aangeschaft voor de actie. De Hulpkaravaan heeft als voornaamste effect dat mensen die meewerken zich direct nuttig kunnen maken door fysiek in actie te komen. Dit geeft de vrijwilligers en de organisatie een enorme ‘drive’ om de missie tot in de puntjes toe te verfijnen en met succes te voltooien. Motto van dit initiatief: gewone mensen helpen gewoon.

Donaties, Giften  NL08 TRIO 0212 2698 44
t.n.v. Partij voor MenS en Spirit
o.v.v. GRIEKENLAND

 2.  Het vergeten Island,Leros –  https://www.loketleros.nl/ 

Leros, 13 september 2015

Kickstart gemaakt door @LoketLeros! Het “vergeten” eiland waar we geld voor ophalen. Gelukkig kunnen we wat doen! Het 1e bedrag is overgemaakt. Zojuist 100 rugzakken en gymschoenen gekocht van het eerste ingezamelde geld, vooral voor de overlevenden van de boottragedie van zondag. Dank aan alle (eerste) donateurs! Foto’s vanavond, als het internet het een beetje wil doen in ons Leroshuisje. Donaties en giften:  NL67 TRIO 0390 5371 28

  3. HELP CHILDREN IN GREECE http://www.helpchildreningreece.com/ 

https://www.facebook.com/HelpChildrenInGreece?hc_location=ufi 

Did you know that one in three of the of the eleven million Greeks lives below the poverty line and has no access to health care anymore? All as a result of the cut-backs of the last five years? That 352.000 Greek households have to live without electricity because they cannot afford this anymore? That 45% of the elderly has to live on € 350 a month and that their meager pensions are becoming even less because of the new measures? And also that at this very moment 682.000 children are at the brink of famine and utter social isolation? Growing numbers of parents who cannot feed their offspring anymore take their children to homes and so-called ‘SOS-children villages’. The organization ‘Doctors of the World’ warns that infant mortality will rise even more. The already impoverished Greek schools are forced to feed their pupils who faint from hunger in the school yard. Shocking facts. Predictions are that these worrying numbers will almost double in the coming winter.  A humanitarian catastrophe. http://www.keeptalkinggreece.com/2015/02/12/poll-25-of-athens-school-children-going-hungry/

My life partner is half-Greek. Thanks to her I gained an accurate insight into the suffering of the Greek people. All over Greece there is a need for help and support. As a father of two, however, the plight of the Greek children touches me the most. Children are necessarily innocent. The time to watch from the sideline is over, it is time to ACT !
I have asked friends and acquaintances to start taking action. The first meeting was hectic. But because of the great enthusiasm of everyone, out of this chaos came a wonderful idea: We are starting the foundation HELP CHILDREN IN GREECE.

This requires crowd funding and donations.

Once the foundation is established more crowdfunding and donations are needed:
– for money for medicines and food to buy locally
– for collection, in The Netherlands, of clothing, toys, tents, blankets and its transportation to Greece
– for searching reliable Greek ‘partners’ who can helpm us target the children who are most in need and can guarantee the on-site distribution of goods.

Ruud Broersma, Acting Chair of HELP CHILDREN IN GREECE