Posted by on 22 April 2017

TAAL EN BEELD

Boek, A.Zoi/ Art and Language.

Auteur: Alexandra Zoi
Foto’s: Andreas Pantelis / Alexandra Zoi
Uitgeverij/vormgeving: WEIW, Svea Gustavs

Twee talen:  Grieks/Engels.

BOEK: “ PATRAS – AMSTERDAM, TWO HARBOURS ” is een project gesubsidieerd door “Patras,Culturele Hoofdstad van Europa2006”.  In haar boek “Patras – Amsterdam, two harbours” registreert Alexandra Zoi de twee steden in beeld en tekst. Persoonlijke herinneringen, ervaringen, emoties, kleine aantekeningen. De straten van Patras en Amsterdam, het huis en het “thuis”. De beelden van deze twee steden die 2000 km uit elkaar liggen, schuiven pagina voor pagina afwisselend in elkaar als een film. Uit deze vervlechting lezen wij -alweer- “tussen de regels”. Wij zien ons gespiegeld in de uitwisseling van culturen binnen  de context van de mogelijkheden van mobiliteit en de zoektocht naar de plaats van bestemming.