Posted by on 8 March 2006

TAAL EN BEELD

Boek, A.Zoi/ Art and Language.

Twee havensteden Amsterdam (Nederland) en Patras (Griekenland). Te koop via het contact formulier.

Auteur: Alexandra Zoi
Foto’s: Andreas Pantelis / Alexandra Zoi
Uitgeverij/vormgeving: WEIW, Svea Gustavs

BOEK: “ PATRAS – AMSTERDAM, TWO HARBOURS ” is een project gesubsidieerd door “Patras,Culturele Hoofdstad van Europa2006”.  In haar boek “Patras – Amsterdam, two harbours” registreert Alexandra Zoi de twee steden in beeld en tekst. Dit boek is een reis over de jaren heen door de straten van  twee Europese steden. Zij neemt ons met haar persoonlijke herinneringen, ervaringen en emoties mee door de straten van Patras en Amsterdam en toont ons                ‘ haar’  plaatsen. De beelden van deze twee steden die 2000 km uit elkaar liggen, schuiven pagina voor pagina afwisselend in elkaar als een film. Uit deze vervlechting lezen wij meer dan alleen iets over het Griekse Patras en het Nederlandse Amsterdam. Wij zien ons gespiegeld in de uitwisseling van culturen binnen  de context van de mogelijkheden van mobiliteit en de zoektocht naar de plaats van bestemming. Twee talen:  Grieks en Engels.