Posted by on 28 August 2013

zaterdag 5 en zondag 6 oktober 2013

De grote meesters van theater en dans…ILIAS, een moderne interpretatie van het epos van Homerus, door Stathis Livathinos, (Athens en Epidaurus Festival 2013), is te zien in de Stadsschouwburg Amsterdam. Drama en spektakel, humor en bezinning. Vertaling Oud Grieks-Nieuw Grieks: Dimitris Maronitis, regie Stathis Livathinos.    De voorstelling is in het Grieks met Nederlandse boventitels.  De voorstelling duurt 5 uur incl. pauze.

 “We gaan naar de schouwburg dit weekend, naar de vijf (!) uur lange Ilias, in het Grieks, in de Stadsschouwburg Amsterdam. Dat bepaal ik. Waarom?”  “Omdat onze identiteit in het geding is: kunst bevestigt, ontkent en onderzoekt wie wij zijn, en als wij niet blijven zoeken, dan is het over, dan wordt onze identiteit alleen nog bepaald in contact tussen bedrijven en klanten en het spel tussen politiek en kiezer…” SANDER PLEIJ, VRIJ NEDERLAND .  

 Lees: 11 argumenten in het artikel: 

 http://www.vn.nl/Archief/Media/Artikel-Media/Voorstel-we-gaan-vijf-uur-naar-de-Ilias.htm

Posted in: Uncategorized